شلیل از خانواده هلو ها میباشد که گوشت تیره رنگ تر از هلو دارد.
شلیل انجیری جزو میوه‌های فاقد پرز است و به این دلیل هلوی فاقد پرز نیز به آن میگویند و مزه ای خاص و شیرین تر از میوه هلو دارد.
درخت این میوه چهار الی ده متر ارتفاع دارد شکل برگ های آن نیزه ای است

به طول هشت الی پانزده سانت و عرض دو الی سه سانت که حاوی رگبرگ های پر مانند است

درخت شلیل انجیری جوانه های ساده سه عدد در وسط برگ جوانه های بینی زاینده و جوانه وسط روینده میباشد

جوانه هایش مثل بادام اند.میوه بومی قاره آسیا میباشد تفکر این است که جزو یکی از کهن ترین میوه‌ها است

و ظاهراً دویست قرن پیش در کشور چین رشد می کرده و از راه جاده معروف

ابریشم به کشور ایران و کشور یونان و کشور رم باستان راه پیدا کرده بوده

و بهترین این میوه در ایران تولید میشود.

میوه آن از سال هزارو ششصد الی هزارو هفتصد به انگلستان هم رسید و با اسپانیایی‌ها

به کشور آمریکا هم بردند و حالا به در ایالت کالیفرنیا خیلی انبوه تولید میشود

بالاتر از صد گونه از میوه شلیل انجیری در دنیا کاشته میشود.شلیل انجیری حاوی ویتامین‌های آ و سی است و مناسب ترین میوه برای فرد گرمازده می باشد

برای سلامت دندان و جوانی پوست و استحکام استخوان ها ویتامین سی موجود در هلو انجیری بسیار مفید است

تازه بغیر از ویتامین سی غنی از بتاکاروتن هم هست بتاکاروتن حاوی آنتی اکسیدان بسیار قدرتمندی است

با تکامل ایمنی بدن از خیلی از بیماری‌ها جلوگیری یا روند آنها را ضعیف میکند.

××× خواص دیگر شلیل انجیری ×××

میوه‌ ی شلیل انجیری هسته ای با عمر پایین و گوشت ترد است

و عین کل میوه‌ها خاصیت های شل کنندگی و ادرار آورندگی دارد

گوشت آن حاوی سلولوزهای نرم می باشد و تمام آن هضم می شود مزه ی کمی ترش دارد

املاح قندی و نشاسته‌ای درونش به راحتی هضم شده و معده به آسانی هضم آن را انجام میدهد

فیبر دیگر ماده مهم در میوه شلیل انجیری است که در عین حالی که اندازه حساس بودن به انسولین را افزایش میدهد

ولی به پایین آمدن سرعت جذب بعضی ماده های مغذی خصوصا قندها می‌شود مصرف آن باعث کنترل قند خون میگردد

و چون کالری کمی دارد پس چربی خون را هم پایین می آورد.

××× املاح پر خاصیت شلیل انجیری ×××
هر یک دانه میوه آن حاوی تقریبا پنجاه کالری انرژی است

و برای این که فیبر بالایی دارد و بدون چربی است شلیل انجیری میوه بسیار عالی برای ورزشکارانی

که باید وزن مشخصی داشته باشند و افرادی که مایل به کم کردن وزن هستند است

ولی افرادی که قصد بالا بردن وزن را دارند مناسب تراست کمتر از این میوه بخورند

و میوه های پرکالری تر را در وعده های خود قرار دهند.

شلیل انجیری را به عنوان دارو مصرف کنیم
برای جلوگیری از ایجاد سرطان و دیابت و بیماریهای چشمی و بیماریهای قلبی عروقی مفید است

مصرف شلیل انجیری برای درمان سرفه و بوی بد دهان هم استفاده میشود.مثل بقیه میوه ها شرایط خاصی برای کاشت دارد که باید رعایت کرد تا بهترین حالت برداشت محصول را داشته باشید.

آب و هوای مطلوب برای کاشت

مقاومت این میوه در مقابل سرمای زمستان از میوه سیب و میوه گلابی پایین ترو تقریباً مثل میوه بِه مى‌باشد

برای میوه شلیل انجیری سرماى نابود کننده حدودا بیست و یک درجه سانتى‌گراد بوده ولى اگر هوا به شدت سرد شود

در دماهاى نه تا سیزده درجه سانتی گراد هم جوانه ها و هم شاخه هاى کوچک خشک می شوند

شرایط سرمایی میوه برای بیرون آمدن از خواب زمستانه چهارصد تا هزار ساعت دماى پایین هفت درجه سانتیگراد است

میوه شلیل انجیری در مقابل گرمای تابستان مستحکم تر از میوه سیب است و در تابستان هاى داغ میوه آن مثل میوه گلابی کیفیت بالاتری دارد.

آبیاری درختان شلیل انجیری

درخت در سال‌های اول رشد و مخصوصا در فصلی که در حال رشد است شدیدا به آبیاری احتیاج دارد

که به شیوه کرت بندی به آبیاری آن نپردازید چون هم ریشه ها نمی توانند تنفس کنند

و هم از تماس مستقیمی که طوقه با آب دارد درخت را مریض خواهد کرد مناسب تر است

از آبیاری به روش آبیاری قطره ای درختان شلیل انجیری خود را آب دهید.

تکثیر تایید شده شلیل انجیری
مثل هلو به شیوه پیوند زده آن را تکثیر میکنند شلیل انجیری را میتوان بر پایه های درخت هلو و بادام و آلو و زردآلو پیوند کرد

فاصله کشت برای نوع های رایج شش الی هفت متر است و در یک باغ مطلوب باید منتظر چهل الی پنجاه تن در هر هکتار بود

در شیوه های داربستی فاصله های کاشت پایین ترو تعداد محصول بسیار بالاتر است که تا صدو ده تن در هکتار نیز خواهد رسید.

بهترین موقع برای سمپاشی

زمانی که میوه تشکیل شده باشد گلبرگها درخت ریخته و حداقل سه و حداکثر هفت بار بسته به شرایط بیماری باید درختان سمپاشی شوند

سمپاشی اول پس از ریختن گلبرگها و سمپاشی دوم به فاصله ده الی چهارده روز صورت می پذیرد

سمپاشی بعد از گل برای مانع شدن از آلوده شدن میوه مورد اهمیت میباشد انبارهای بذری و یا پیوندی

شلیل باید منظم با فاصله ده الی چهارده روز یکبار تا وسط فصل تابستان سمپاشی شوند.

کاشت شلیل انجیری در گلدان
در فصل بهار تخم آن را به طول یک شب در آب بخیسانید بعد تخم را در گلدان حاوی خاک زمین زراعی

به اندازه حداقل دو برابر اندازه طول بذر قرار داده و در تایم پایین تراز سی روز بذر جوانه میزند

دمای محیط باید بیست و سه درجه سانتی گراد باشد نهال بوجود آمده از بذر شلیل در مدت پنج الی هفت سال به محصول دهی میرسد.

نکاتی برای کاشت هسته شلیل انجیری در گلدان
برای کاشت درون گلدان باید بذر مناسبی انتخاب کنید برای این موضوع حتما از تخم درختان شلیلی پا کوتاه استفاده کرده

وقتی اندازه ایی نهال تان رشد کرد باید گلدان را بزرگ تر کنید و قطر گلدان جدید چهل و پنج تا نود سانت باید باشد

برای جداسازی گوشت میوه از هسته آن که قصد دارید آن را بکارید با دهان جدا نکنید چون ممکن است آب دهان روی قوه نامیه گیاه تاثیر گذارد.


مجموعه گلخانه ای دزفول میوه ,شلیل ,انجیری ,حاوی ,کشور ,آبیاری ,شلیل انجیری ,میوه شلیل ,درختان شلیل ,سانتی گراد ,درجه سانتی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

اخبار جدید تکنولوژی عشق و دیگر هیچ سایت آیرون - شود مدرسهکودکم عرشیا