انتخاب نشاء خوب یکی از مهم ترین مواردی است که کشاورزان باید با دقت بسیار زیادی آن را انجام دهند. یک نشای خوب نشایی است که عاری از هرگونه آفت یا بیماری بوده و از نظر شکل، اندازه و رنگ نشان‌دهنده گیاهی باشد که به طور صحیح تولید شده و مراحل مقاوم سازی، حمل و نقل و انبار را بدون وارد آمدن هیچگونه صدمه ای پشت سر گذاشته باشد. نشاهایی که شرایط نامناسب تولید یا پس از برداشت را تجربه کرده اند، اسقرار در زمین و خو گیری کندی به شرایط محیطی پس از انتقال خواهند داشت. با اینکه ممکن است تولیدکنندگان نشاء کلیه مراحل تولید را با دقت زیادی انجام داده و نشای خوبی تولید کرده باشند، اما ممکن است این نشاها مستقیما توسط تولید کننده به دست کشاورزان نرسد و در گاه ها شرایط نامناسب را بگذرانند. از این رو بهتر است در صورت از گاه ها، حتی الامکان در زمان رسیدن نشاها به گاه اری شوند. نگهداری نشاء در فضای آزاد نگهداری نشاها در فضای آزاد روشی سنتی و ابتدایی است و تنها برای مدت کوتاهی ۱-۳ روز می‌توان نشاء ها را به این طریق نگهداری نمود. قرار دادن نشاهای ریشه عریان در محل خنک، سایه، به دور از باد، با تهویه مناسب و پوشاندن ریشه ها، ساقه و برگ های آنها با گونی خیس روشی است که برای جلوگیری از خشک شدن آنها استفاده میشود. نگهداری نشاء در اغلب گاه های بذر و نشاء ایران به این صورت است که معمولا تلی از نشاها را به این صورت روی هم قرار می‌دهند تا زمانی که به برسند. از آنجا که طی این مدت صدمات زیادی به نشاها وارد می‌آید، گیرایی و اسقرار آنها در مزرعه و بالطبع عملکردی که باید داشته باشند، دستخوش کاهش قابل ملاحظه ای می‌شود که شاید اغلب کشاورزان ما از آن بی اطلاع هستند. اما نگهداری نشاء در گاه های بذر و نشاء کشور های پیشرفته معمولا، نشاء ها را در گلدان های کوچک و یا سینی ها کشت نشاء در فضای آزاد، در برابر نور مستقیم آفتاب و به دور از وزش باد باشد عرضه می‌کنند. در این حالت باید ته سینی و گلدان های کوچک از زمین فاصله داشته باشد تا ریشه ها از ته گلدان خارج نشوند. در صورتی که احتمال یخ زدن وجود دارد باید آنها را به داخل ( گلخانه، انبار و…) آورد.

ویژگی‌های نشاء گوجه فرنگی در مورد گوجه فرنگی ویژگی های نشای خوب شامل: ساقه راست و ضخیم به طول ۱۲-۱۳ سانتی متر یکنواخت ۴-۶ برگ کاملا توسعه یافته صاف به رنگ سبز تیره و بدون چروکیدگی ریشه های سفید رنگ و عاری از پوسیدگی ارغوانی بودن رنگ زیر برگ ها یا پایین ساقه ها نشان‌دهنده وجود کربوهیدرات ها است که به بقاء و استقرار نشاء در زمین کمک می‌نماید.

نکات قبل از انتقال نشاء
1. نشاء چند روز قبل از انتقال به زمین، از گلخانه به فضای ریکاوری یا فضای باز که شرایطی مشابه زمین کشاورزی دارد منتقل شود.
2. نشاء قبل از انتقال با ضد استرس محلول پاشی شود.
3. زمان جا به جایی نشا با کمترین تنش دمایی و رطوبتی مواجه باشد.


مجموعه گلخانه ای دزفول نشاء ,گاه ,نگهداری ,فضای ,انتقال ,نشاها ,نگهداری نشاء ,گوجه فرنگی ,فضای آزاد ,شرایط نامناسب منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

وبسایت تخفیف گروهی آفکادو miracle sarinweb دانلود کلیپ جدید خانه طراحی سازه مهندس امید آرشیو کتابهای ممنوعه کالای ایرانی